2011. január 20., csütörtök

Képzőművészeti és irodalmi pályázat


AZ ÉLET SZÜLETÉSE, SARJADÁSA

címmel a Pilisi Alkotó Kaptár Egyesületszabad beadásos alkotói pályázatot hirdet a képzőművészetek valamennyi ágában tevékenykedő művészek részére, valamint az irodalom művelői számára vers kategóriában.

Két verset fogadunk el pályázónként. Beadható alkotónként 2 db. műtárgy műfaji és technikai korlátozás nélkül. Az alkotásokat kiállításra kész állapotban kérjük és olyan műveket várunk, amelyek kizárólag erre az alkalomra készültek 2011-ben.


A pályázatot szabad beadásos rendszerben a beadott anyag zsűrizésével rendezzük meg. A legértékesebb műveket díjakkal jutalmazzuk. Az Egyesület elnöksége által felkért független szakmai zsűri által kiválogatott alkotásokat 2011. május 21-én 16 órakor mutatjuk be Pilisvörösváron a Művészetek Házában.

A rendezvényt dr. Czeizel Endre orvosgenetikus, címzetes egyetemi tanár, az orvostudományok doktora nyitja meg.


A pályázatra történő előzetes jelentkezés határideje 2011. május 12. Jelentkezni lehet írásban az egyesület postacímén (2085 Pilisvörösvár, Hunyadi utca 70.), elektronikus levélben (galeria@czegledigizella.hu) vagy telefonon (26/ 330-802).

A pályázati díj (alkotásonként 2000. forint, versenként 1000. forint) a mű beadásakor fizetendő.


A művek személyesen történő beadásának a határideje:

2011. május 13., 14., 15. (péntek, szombat, vasárnap) 10-18 óra között. Helye: Mű-hely Galéria, Pilisvörösvár, Hunyadi utca 70. A zsűrizés időpontja: 2011. május 16. 10 óra.

A képzőművészet zsűri elnöke dr. Feledy Balázs művészeti író , jogász.

Az irodalom zsűri elnöke dr. Czeglédi Katalin magyarságkutató, egyetemi tanár.

A zsűri döntéséről 2011. május 16-án adunk tájékoztatást. Az el nem fogadott műveket 22-e után adjuk ki.

A zsűri által odaítélt díjakat a kiállítás ünnepélyes megnyitóján adjuk át. A kiállítást a helyi és a szakmai médiában, körökben népszerűsítjük, ezzel is segítve a kiállító művészek és alkotásaik közönségkapcsolatát.A Pilisi Alkotó Kaptár Egyesület várja a művészek jelentkezését és eredményes alkotó munkát kíván!


Pilivörösvár, 2011. január 9.

Czeglédi Gizella festőművész, költő az egyesület elnöke


www.czegledigizella.hu

www.pake.huNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése