2009. október 24., szombat

Kistérségi közművelődési honlap

indult a http://kistersegikozmuvelodes.blogspot.com címen.
Minden, a kistérség kultúráját, közművelődését érintő hírt, cikket kitesz a szerkesztő: Bottyán Kati

1 megjegyzés:

 1. Az Athéné Alkotó Kör missziója a kistérségben


  Az Athéné Alkotó Kör magára vállalja a kistérség kultúrájának újraélesztését. Eljött az az idő, mikor a civil szféra felelőssége megnőtt és kormánytól-párttól függetlenül a már haldokló vidék és általános magyar kultúráért, zászlót kell bontani.

  Lehet, kevesen tudják, de a jövő van veszélyben. Azt, amit egy általános iskolás gyermeknek meg kellene kapni úgy a kézügyesség fejlesztésben, mint a vizuális látásbővítésben nem kapják meg, mert nem lehet foglalkoztatni főállásban egy rajztanárt
  Hogy álljanak majd készen ezek a gyermekek a középiskolai kihívásoknak, ha nincs semmilyen muníciójuk.
  Ezek a kimaradt hiányosságokat, késöbb nagyon nehezen lehet pótolni, és az időbeni eltérés, már veszít az értékéből és nem ugyanolyan.
  Amit a gyermeknek 7-8 éves korában kell tudnia, és nem tudja, az egyre- másra halmozódik és felületessé válik és el is marad.

  Az Athéné Alkotó Kör, mint Irodalmi és Művészeti egyesület a Kistérségi, Közkincs Kerekasztal
  és a
  Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft.,
  pályázati lehetőségeivel

  és összefogással: megvalósítható a felzárkózás és akár a továbblépés is.

  Most Ecsegen indul egy úgynevezett /Rajz Suli / ahol 10-15 gyermek ismerkedik a rajzművészet alapjaival, s szakköri munkák keretén belül magával az ábrázolás művészetével.
  Az első év tapasztalatából kiindulva átfogó offenzívát indítunk a többi kistérség falvaiban, hogy felzárkózzanak a gyermekek a más iskolához képest, ahol nincsenek ilyen hiányosságok.


  Zsiga Lajos
  Athéné Alkotó Kör
  Elnöke

  VálaszTörlés