2009. október 16., péntek

IRODALMÁROK HÍRADÓJA

Mottó; A kultúra a környezet kihívásaira,változásaira adott kollektív válasz.

IRODALMÁROK HÍRADÓJA

Zsiga Lajos költő; 2007 óta, több mint kettőszáz versével gazdagította kultúránkat, és az Amatőr Művészek Fórumát. Legutóbbi költeményei; a "Kantáta" és a "Kopog az ősz"

Borsos Irénke; 2007 vége óta száznál több prózai írásművel szerepel az Amatőr Művészek Fórumán. Legutóbbi írásait a Kláris folyóiratban és a Fedél Nélkülben olvashattuk "Életről és halálról" címmel.

Zsitvai József; A megjelent képes életrajzgyűjtemény; a Magyarok a nagyvilágban rövid bemutatást ad emigrációs éveiről, és megjelent regényéről. Jelenleg egy visszaemlékezésen dolgozik.

Csapó Lajos költő; a Poéta Piknik fáradhatatlan szervezője rendszeresen publikál a Börzsöny Helikon Internetes Újságban.
A szeptemberi számban "A vándor" című versét olvastuk.

Kontra Marika költő; A Szigethalmi Híradóban jelennek meg cikkei. Költeményeivel két pályázaton vesz részt; a III. Mesefesztivál- Mesepályázat, és a Gyöngydesign -ősz 2009. Verseit rendszeresen olvashatjuk a Börzsöny Helikon Internetes Újságban. A szeptemberi szám a "Félcédulám 2." címűt hozta.

Nógrády Andor prózai alkotásaiból felolvasó délutánt tartott októberben, ahol bemutatta Kozárd történetéről készülő új könyvét. Fáradhatatlanul dolgozik a közösségért. Értelmi szerzője és szerkesztője a készülő Athéné Kalendáriumnak.

Makuch Mihály; prózai műveket ír, most azonban egy csodás szépségü születésnapi költeményt hozott az Athéné Alkotókör megalakulásának évfordulójára. Jó kiejtéssel, kellemes orgánummal gyakori szereplői - P.Szabó Zoltánnal együtt - nyilvános ünnepeinknek.

Pászti Szabó Zoltán költő; verseit, és prózai írásait, esszéit rendszeresen közli a Kláris folyóirat. Szívesen vesz részt irodalmi játszóház programokban, szívesen tanít versírást. Ír színpadi műveket, népi és mesejátékokat. Az Abasári Társulat is előadja darabjait.

G.Szabó Róza költő; Szeptember hónapban irodalmi felolvasó délutánt tartott, keresztmetszetet adva költészetéről. Gyöngyöspatán a Falunapon is irodalmi felolvasót tartott.

Palóc Ica; főleg prózát ír, de versei is születtek. Legutóbb a Könyvtári Napok keretében; "Nagyik az irodalomban" című közös műsorunkban lelkes, és aktív részvevője volt Borsos Irénke és P.Szabó Zoltán mellett.

Dinnyés József; első prózai alkotásaival Hollókőn mutatkozott be. Szívből gratulálunk! Irodalmi délutánt szervezett a Parádfürdői Szanatóriumban, ahol Bangó Mihályné, Balázs Ágnes, Pataki Katalin, Pászti Szabó Zoltán és Zsiga Lajos költeményei hangzottak el. Sikere volt a rendezvénynek, visszavárnak minket.

Pataki Katalin Glica; A Parádfürdői Szanatóriumban Dinnyés József vendégeként az irodalmi délután résztvevője voltam. Szép emlékekkel tértem haza. Gyöngyös városa irodalmi pályázatot hirdetett; Az én városom címmel. Tudatom veletek, hogy I. helyezett lettem!
A Kláris folyóiratban rendszeresen publikálok. 2009 júniusa óta harminc novellámmal szerepelek az Amatőr Művészek Fórumán.
Szeretettel búcsúzom, mindenkinek megköszönve az együttműködést.
Pataki Katalin Glica
az Irodalmi Csoport vezetője

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok, a NIMRÓD után most egy GYÖNGYÖS
    Város díját is begyűjtöttél! A továbbiakban is sok sikert kíván Irénke és Józsi

    VálaszTörlés