2009. március 11., szerda

Élni jó! - irodalmi pályázat

Irodalmi pályázatot írt ki Dr. Lenkei Gábor

"Élni jó!" címmel

Figyelem a pályázat beadásának határideje: 2009. március 31!!

Hétfőn délelőtt „Élni jó!” címmel, irodalmi pályázatot hirdetett meg Dr. Lenkei Gábor a Kafka irodalmi kávézóban . A pályázat hivatásos és amatőr írók számára nyújt publikálási lehetőséget. A díjnyertes művek a 80. könyvhét alkalmából kiadásra kerülnek.

 Stílusosan a Kafka kávézóban találkozott Dr.Lenkei Gábor a novellapályázat kiírója a felkért zsűri két tagjával, Nemere István íróval és Tihanyi Tóth Csaba színművésszel.

A pályázat formájának végső egyeztetése után hivatalosan is bejelentették, hogy 2009. január 19-én elindult az „Élni jó! „irodalmi pályázat, amelynek benyújtási határideje 2009. március 31-e.

Nemere István elmondta, hogy szívesen vállalja a zsűri elnökének szerepét, egy olyan munkában, ami segít abban, hogy a mostani helyzetben egy kicsit kevésbé borúlátóak legyünk. Tapasztalata szerint szerencsére mind a mai napig sokan szoktak jelentkezni a különféle irodalmi pályázatokra, hiszen ez egy jó lehetőség, hogy az új tehetségek megjelenési felületet kapjanak.

„Szépségversenyen már zsűriztem, irodalmi pályázaton még nem. - nyilatkozta Tihanyi Tóth Csaba. - Alapvetően optimista ember vagyok, örülök annak, hogy olyan témáról várjuk az írásokat, amik az élet napos oldalát mutatják be.”

Lenkei doktor, aki maga is bestseller szerzőként számon tartott író, szintén fontosnak tartja az emberekben rejlő pozitív értékek kibontakoztatását.

„Én elsősorban az egészség témakörében publikálok, és saját magam is tapasztalom, hogy egy-egy gondolatom milyen komoly hatással van emberekre. Ezért írónak lenni felelősség is egyben, hiszen nem mindegy, hogy milyen az a hatás, amit létrehoztunk. Remélem, a pályázat során olyan építő gondolatok fognak születni, amelyekből a jövőbeni olvasók erőt tudnak majd meríteni.”

Határainkon túlról is jelentkezhetnek az írók és bárki, aki tehetséget érez magában az íráshoz. A legjobbnak tartott művek Lenkei doktor jóvoltából kiadásra kerülnek az Ünnepi Könyvhét keretében.




Irodalmi pályázat - Élni jó!


A pályázat kiírója: Dr. Lenkei Gábor orvos, író. A „Cenzúrázott Egészség” és a „Méltósággal megszületni és szülni” című könyvek közkedvelt szerzője.

A pályázat címe: Élni jó!

Témája: Az élet szebbik oldala, elsősorban az egészség, az egészséges életmód, étkezés, testmozgás tükrében. Test és lélek harmóniája.

Műfaji megkötöttség: Rövid novella, mese, esszé, max. 12.000 karakter (szóközökkel) hosszúságú mű.

Célunk: Amatőr és hivatásos írók részére publikálási lehetőség, a hazai irodalom, színesítése, gazdagítása, az irodalmi élet megmozgatása egy örömtelibb Magyarország jövőképének megkreálásában.

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő amatőr és hivatásos magyar írók.

Jutalom: A zsűri döntése alapján a legjobbnak tartott művek a 2009 júniusában, a 80. Ünnepi Könyvhét keretében kiadásra kerülnek antológia formájában.
A zsűri elnöke: Nemere István, a legtermékenyebb kortárs magyar író.

Nevezési Határidő: A Pályaműveket 2009. március 31-ig várjuk.

Pályázat beadás helye: Postai úton, vagy személyesen: Dr. Lenkei Vitamin, 1085 Budapest, József krt. 14.

Nevezési díj: nincs

Feltételek:


- A beküldött pályamunkákat nyomtatott formában (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret), magyar nyelven, 5 példányban kinyomtatva kérjük borítékban elküldeni postai úton, vagy személyesen átadni.

- Postai/leadási cím: Dr. Lenkei Vitamin, 1085 Budapest, József krt. 14. szám alatti.

- Mivel a zsűri név nélkül értékel, a pályaművek nyomtatott példányain csak a mű címe és a mű szerepeljen.

- A borítékra kérjük ráírni a pályázó nevét, postacímét, telefonszámát, és ha van, e-mail címét, továbbá: „Élni Jó Irodalmi Pályázat”

- A benyújtott pályázat maximum 12.000 karakterű lehet (szóközökkel) Ez hozzávetőleg
4 db gépelt, A/4-es oldal.

- A beküldött pályamunkákat nem őrizzük meg, és nem küldjük vissza.

- A pályázat beérkezési határideje 2009. március 31.

Amennyiben a pályázat a fenti feltételeknek nem felel meg, azt az elbírálásból sajnos ki kell zárnunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése