2009. március 3., kedd

Pályázati kiírások, versenyek

Meseíró kerestetik!

Írjunk együtt mesekönyvet! és Illusztráljunk együtt mesekönyvet! címmel harmadszor hirdet pályázatot a Pataky Művelődési Központ. A meseírók három korcsoportban, a 6-12 évesek, a 13-18 évesek és a felnőttek kategóriájában jelentkezhetnek, a beadási határidő április 19., az illusztrációkat június 12-ig várják.
tovább a részletekhez...



Kelts életre egy mesehőst, írd meg egy hős történetét!

Az idei történet- és mesepályázat fő célja, hogy visszanyúljunk a mese klasszikus értékeihez, mitikus gyökereihez. A bölcs Platón azt tanította, hogy a jó mesék híven írják le a világ lényeinek-dolgainak igazi, legmélyebb természetét. Legyen szó akár varázsmeséről, igaz vagy kitalált történetről, a hősök küzdelmes útjukon nehézségekkel, megpróbáltatásokkal találkoznak.
tovább a részletekhez...

Kortárs irodalmi alkotások pályázata

A Cédrus Művészeti Alapítvány (Budapest) nyílt pályázatot hirdet kortárs szépirodalmi alkotások, műfordítások és tanulmányok létrehozására. Kész művel vagy alkotói tervvel-ötlettel részt vehetnek rajta mindazok, akik magyar nyelven alkotnak.
tovább a részletekhez...


ORSZÁGOS DIÁKÍRÓ VERSENY

A Magyar Író Akadémia keresi azokat a fiatalokat, akik szabad idejükben verseket, naplót, novellát, esetleg regényt vagy drámát írnak. Lássuk végre, milyen írások születnek az asztalfiókoknak! A tehetségesebbek lehetőséget kapnak íráskészségük továbbfejlesztésére, és a publicitás mellett még értékes díjakat is nyernek.
tovább a részletekhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése