2009. március 19., csütörtök

Pályázatok, versenyek

Aranyló búzaszemek pályázat - 2009

A Magyar Alkotók Internetes Társulása Közhasznú Egyesület (MAIT) és a Hegyaljai Alkotók Társulása Egyesület (HAT, Szerencs) Radnóti Miklós születésének 100. évfordulója és a Kazinczy Ferenc emlékév alkalmából Aranyló búzaszemek címmel pályázatot hirdet új szépirodalmi és képzőművészeti alkotások megszületésére.
tovább a részletekhez...

Szépirodalmi Szakmai Kollégium pályázata

A kollégium 25 alkotói támogatást szándékozik kiadni 10 hónapos időtartamra írók, költők, irodalomtörténészek számára. A támogatás összege havi 100 000 Ft.Pályázni csak új művek létrehozására lehet.
tovább a részletekhez...

Pályázati kiírás - Magyar Staféta

A litera irodalmi portál a Trafó - Kortárs Művészetek Házával együttműködésben tehetségkutató pályázatot hirdet Magyar staféta címmel egyfelvonásos dráma megírására. A pályázaton korhatár és szakmai előélet nélkül részt vehet minden szerző, aki követelményeknek megfelelő művet nyújt be határidőre
tovább a részletekhez...

XII. Aquincumi költőverseny

A Pannon Művészet Alapítvány,a Magyar Írószövetség Költői Szakosztálya és az Aquincumi Múzeum meghirdeti a XII. Aquincumi költőversenyt. Klasszikus formában írt (alkaioszi, szapphoi, anakreoni, aszklepiádészi, hexameter, disztichon, leoninus stb.) pályaművet várnak, egy pályázatban legfeljebb kettőt.
tovább a részletekhez...

"Fehérvár! Téged köszöntsön énekem!" című versírói pályázat

A VÁR irodalmi és közéleti folyóirat szerkesztősége, Spányi Antal székesfehérvári püspök védnökségével "Fehérvár! Téged köszöntsön énekem!" című versírói pályázatot hirdet. A pályamunkákat illetően sem formai, sem terjedelmi megkötés nincs, de pályázni csak eddig meg nem jelent verssel lehet.
tovább a részletekhez...

Meseíró pályázat

A Gyermekmédia Egyesület tehetségkutató pályázatot hirdet, melyben a legjobb meseírókat keresik. Gyermek, valamint ifjúsági kategóriában várják a meséket, a következő négy stílus valamelyikében: csalimese, láncmese, kalandos népmese-utánzat és modern mese. A legjobb mesékből rajzfilm készül.
tovább a részletekhez...

Aranyvackor pályázat 2009

A Pagony ismételten meghirdeti meseíró és illusztráló pályázatát A 2007-ben alapított és kétévente megrendezésre kerülő Aranyvackor- díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása-megtalálása, akik képesek magas színvonalon szólni a gyerekekhez, és akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető.
tovább a részletekhez...

Sodrásban 2009

A Vizuális Pedagógiai Műhely vers- és prózaíró pályázata
Irodalmi pályázatot hirdet a Vizuális Pedagógiai Műhely magyarországi és határon túli magyar nyelven író amatőr költőknek és íróknak a Sodrásban 2009 című antológiában való részvételre. A pályázat célja tehetséges amatőr írók, költők felkutatása. Pályázni vers és próza kategóriában lehet bármilyen témában, terjedelmi korlátok nélkül.
A pályázat beérkezési határideje: 2009. április 11.
További információ: antologia2009@verslista.hu, attila@vpm.hu

Az Irodalmi Jelen novellapályázata

A Pagony ismételten meghirdeti meseíró és illusztráló pályázatát Az Irodalmi Jelen szerkesztősége novellapályázatot hirdet prózaírók számára.
tovább a részletekhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése